31.03.2015
Vår flotte kommune i tekst og bilete.
14.10.2014
Sommaren 2015 vert det gratis tur med omvisar langs Telemarkskanalen og i Tokke kraftstasjon. Alle vekedagar i høgsesong.
   ARKIV
 

KVA SKJER?

 
Skriv ut

Velkomen til gode dagar på Dalen i Telemark

Midt i mellom aust- og vestlandet, innerst i Telemarkskanalen, ligg Dalen i Telemark omkransa av bratte fjell og sitt eige fjordlandskap.
Det er populære attraksjonar som Telemarkskanalen og Dalen Hotel som trekkjer flest, men dramatisk natur lokkar stadig fleire til aktivitetar og friluftsliv – enten det er å vandre den tøffe Lårdalstigen 800 meter over Telemarkskanalen, eller å kombinere tur på sykkel med båttur på kanalen.

 VEST-TELEMARK BROSJYRE 2015  KANALMAGASIN 2015
Dalen Hotel
"- det mest storslåtte av dem alle -"
(Norges Kunsthistorie, bind V)
Opninga av Telemarkskanalen la grunnlaget for å byggje det som av mange blir sett på som eit av landets staselegaste hotell. Dalen Hotel frå 1894 står, med sine gavlar og svalgangar, dragehovud, tårn og spir, fram som eit "eventyrslott".
Sesongen 2015 er frå 10.apr. til 31.okt.
TripAdvisor's kåring av Dalen Hotel.
Meir om Dalen Hotel
   
Telemarkskanalen
(Norsjø-Bandakkanalen)
Telemarkskanalen blei fullført i 1892 og har 18 sluser som lyfter dei sjøfarande frå 0 til 72 m.o.h. på den 105 km lange strekninga frå Skien til Dalen og fjordlandskapet. Nyt denne reisa frå dekk på ein av dei gamle rutebåtane MS Victoria eller den flotte, nyrestaurerte MS Henrik Ibsen!
Meir om Telemarkskanalen
Rutetabell og prisar for 2015
 
Lårdalstigen
"Tøffare enn Besseggen"
Denne spektakulære turvegen opna i 2008 og trekker til seg folk frå fjern og nær.  Vegen går langs fjellkanten mellom Dalen og Lårdal opp i 800m høgde langs Telemarkskanalen. Tar du returen frå Lårdal med ein av dei gamle rutebåtane på kanalen vert denne dagen ei naturoppleving for livet. Me tilbyr guida turar.
Meir om Lårdalsstigen 
Opningstur 6.juni 2015
Lårdalstigen Foto:J.Kasin